Senioren

Definitie senioren

Onder senioren wordt verstaan spelers die vanwege leeftijd (18 jaar en ouder) dan wel prestaties in een seniorenelftal uitkomen.

Doelstellingen

Binnen de seniorenafdeling heeft SV Donkerbroek als doelstelling om zoveel mogelijk personen, woonachtig binnen dan wel buiten het dorp Donkerbroek, de voetbalsport te laten beleven. Daarin staan plezier, spelen op eigen niveau en samen centraal. De teams van de senioren werken samen om uiteindelijk elk weekend iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen.

A-selectie

Ons beleid is dat de beste spelers in de A-selectie horen te voetballen. Wanneer een speler in aanmerking komt voor de A-selectie (wordt bepaald door de hoofdtrainer) kan een speler dit niet willen of geen mogelijkheden hebben met werk of andere redenen. In overleg met de hoofdtrainer wordt bepaald welke spelers eventueel kunnen worden vrijgesteld van trainen.

B-selectie / zaterdagmiddag

In principe 1x per week trainen, op dinsdagavond. Wanneer de behoefte er is om vaker te trainen, worden de mogelijkheden hiervoor verkend.

Dameselftal

Het dameselftal speelt in de dorpencompetitie, een onderlinge competitie tussen damesteams uit de omgeving. Daarnaast trainen zij minimaal één keer per week onder leiding van een aangestelde trainer.

Dames 30plus en heren 35plus

De dames 30 plus en heren 35plus zijn teams waar plezier voorop staat. Zij spelen vier keer per half jaar een kleine minicompetitie op de velden van hun competitiegenoten. Deze teams zijn leeftijdsgebonden. Wij streven ernaar om de komende jaren deze teams te behouden. Met hen worden specifieke afspraken gemaakt over trainingen en beschikbaarheid van trainers.